Rektorn har ordet juni 2024


Hej,

Sommaren är här och vi har haft mysiga sommaravslutningar på alla våra förskolor. Jag önskar att alla våra barn får en sommar som innehåller mycket rörelse, upplevelser, avkoppling, gemenskap och glada skatt.

När vi nu rundar av det här läsåret vill jag ta tillfället i akt och berätta lite om vad som har hänt hos oss på British Mini.

Läscertifiering 

Efter mycket målmedvetet arbete med läsning så har British Mini blivit en läscertifierad förskola. Det är med glädje och stolthet som jag konstaterar att vår undervisning med högläsning, arbete med litteratur och läsning ger barnen goda förutsättningar till att utveckla sitt språk. Som ett bevis på vårt arbete och uppnådda resultat har varje förskola, på Rademachergatan, Smaragdgången och i Borsökna fått ta emot sitt läscertifikat. Dessa delades ut vid en ceremoni på Fristadstorget dit vi var inbjudna. Vi fick från scenen både ta emot certifikatet, varsin flagga och njuta av trevlig underhållning. Det var underbart att se så många glada barn och personal under ceremonin. Syftet med läscertifieringen är att öka barnens lust att läsa och skapa bra förutsättningar för barnens kunskapsutveckling. Målet är att barnen ska se sig själva som en läsande person, med tilltro till sin egen förmåga. Arbetet med läscertifieringen har skett i samarbete med Eskilstuna stadsbibliotek.Sommaravslutningar

På samtliga avdelningar har det varit sommaravslutning tillsammans med barnen, deras familjer och pedagogerna. Barnen sjöng sånger för våra besökare som de övat mycket på. Vi tackade även av våra äldsta barn som till hösten ska fortsätta sin utbildningsresa i förskoleklass, de fick ta emot ett diplom och en ros och vi önskade dem ett stort lycka till. Alla barn fick plantera varsin solros som de sedan fick ta med sig hem. Jag hoppas att alla solrosor växer högt under sommaren. Vi avslutade dagen med en gemensam picknick. Vi fick alla en fin eftermiddag tillsammans och vädret var också med oss med värme och sol.

Lycka till och tack!

Jag vill återigen sända ett tack och lycka till alla våra äldsta barn som börjar skolan efter sommaren. I år får har vi sagt hej då till hela 74 barn. Vi är tacksamma för att vi fått lära känna er barn och att vi fått vara med och lägga grunden för ert livslånga lärande. Vi är glada att vi fått berika er barn genom undervisning i förskolan med kunskap, gemenskap, erfarenheter och glädje. Att förskolan uppfyller det som står i Läroplanen för förskolan, under förskolans uppdrag att ”Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn.” (sid. 7).

Lycka till i framtiden alla barn och tack till er vårdnadshavare för er tid hos oss.

Tack för detta läsår och en riktig glad sommar önskar jag er alla!

Kind regards,

Marie Lindquist

Rektor

British Mini

Öppet hus 9 mars

Den 9 mars välkomnar vi dig att hälsa på våra förskolor inom British Mini.