Rektorn har ordet – maj 2024

Hej,

Vilket härligt väder vi har haft nu när det snart är sommar. Våra barn och pedagoger är aktiva ute varje dag med rörelse, lek och utforskande. Det är en härlig tid för upptäckter i naturen med allt som händer nu med blommor och andra växter och insekter som surrar.

Förskolans dag

På British Mini firar vi årligen Förskolans dag och det här året firade vi den 16 maj. Syftet är att uppmärksamma verksamheten lite extra och visa på förskolans betydelse för våra barns utveckling. Jag var en både glad och stolt rektor när jag deltog i verksamheten under dagen. Det var härligt att se glädjen bland både stora och små som sprang vårt eget Miniloppet och alla som ville sprang så fort de kunde från start till mål. Vi erbjöd en mängd olika aktiviteter som exempelvis att hoppa säck, blåsa såpbubblor, uppleva is, rörelselekar och sagostund i skuggan. En rolig dag med lustfyllt lärande och mycket av det som vi på British Mini står för där Learning is Serious Fun.

En bild som visar person, klädsel, Människoansikte, Accessoar

Automatiskt genererad beskrivning

Odling

Vi tycker det är både roligt och lärorikt att odla tillsammans med barnen. På alla våra avdelningar odlar de först inne och sen planteras de ut på våra olika förskolgårdar. Barnen får egna erfarenheter av att se det gå från frö till planta. Vi pratar om att det är viktigt att odla och ta hand om växterna. Temaarbetet med vatten som vi har genomfört kopplas här ihop då vår odling behöver vatten för att växa.

Att odla kopplas till Läroplanen för förskolan.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället

Sommaravslutning

Alla barn och pedagoger förbereder sig nu för vår sommaravslutning där barnen sjunger sånger och har picknik tillsammans efteråt.

Alla vårdnadshavare och annan familj är välkomna att delta på vår sommaravslutning. Alla avdelningar firar under eftermiddagen den 28 maj, varje avdelning har skickat ut en inbjudan där det framgår exakt när och var avslutningen är för respektive avdelning.

Varmt välkomna önskar alla på British Mini!

Kind regards,

Marie Lindquist

Rektor

British Mini

Öppet hus 9 mars

Den 9 mars välkomnar vi dig att hälsa på våra förskolor inom British Mini.