Rektorn har ordet – mars 2024

Hej,

Vilken härlig vinter vi har haft med mycket snö och barnen har verkligen fått leka och upptäcka i snön. Att göra experiment med snö som blir vatten och sedan fryser till is är spännande. Det passar bra in i vår verksamhet när barnen får lära sig om vatten i olika former.

Grön Flagg

Vi arbetar med Grön Flagg som drivs av Håll Sverige rent och är ett utbildningsprogram för hållbar utveckling. Vi är certifierade i vårt hållbarhetsarbete och nu arbetar vi med temat klimat och energi. Vårt utvecklingsområde är vatten som vi kopplar till det globala målet med rent vatten och sanitet för alla. Varför arbetar vi med det? Det gör vi för att vatten är livsviktigt och en förutsättning för allt levande på vår planet. Vi alla tar nog ofta för givet att vi har tillgång till rent vatten och elektricitet. Barnen får lära sig mer om vatten i vårt samhälle och även om olika sorters vatten som exempelvis söt- och saltvatten, regnvatten och grundvatten.

British Mini 12 år

I februari firade vi att British Mini fyllde 12 år och barnen hade en rolig dag med sång, dans, rörelse, lekar och olika aktiviteter. Alla avdelningar dukade upp långbord och åt populära tacos till lunch och till mellis bjöds det på fruktsallad.

Öppet hus

Lördagen den 9 mars hade vi öppet hus på våra tre förskolor. Besökarna fick en möjlighet att uppleva och lära sig mer om vår verksamhet och visades runt i våra lokaler och vår utomhusmiljö. Hade man inte möjlighet att besöka oss på öppet hus är man alltid välkomman att höra av sig till oss och boka ett besök. Enklast gör man det via vår hemsida www.britishmini.se/boka-besok/ så återkommer vi med en dag och tid för ert besök.

Vill man ställa sitt barn i kö gör man även det via vår hemsida. Vi återkopplar med besked om plats så snart som möjligt.

Övrig information och några datum

Under två dagar denna termin är våra förskolor stängda för att personalen ska ges möjlighet till planering och kompetensutveckling. Notera gärna dessa dagar som är den 10 och den 31 maj.

På SchoolSoft finns information om sommaren och den sammanslagning vi har under veckorna 29-31. I år kommer vi under dessa veckor att hålla öppet på vår natursköna förskola i Borsökna.

Nu ser vi alla fram emot att möta våren och tillsammans med barnen uppleva allt som sker i naturen.

Kind regards,

Marie Lindquist

Rektor

British Mini

Öppet hus 9 mars

Den 9 mars välkomnar vi dig att hälsa på våra förskolor inom British Mini.