Rektorn har ordet, januari 2024

Jag och mina kollegor hälsar alla barn och vårdnadshavare varmt välkomna till vårterminen 2024!

Som rektor på British Mini har jag tillsammans med alla medarbetare arbetar vi målmedvetet med att skapa en riktigt bra förskola. Vi fokuserar på trygga barn, lekfullt lärande på barnens nivå och rörelseglädje både inomhus och utomhus.  

Vi använder oss av SchoolSoft som lär- och kommunikationsplattform vilket innebär att det är där en stor del av vår kommunikation med hemmet sker. Via SchoolSoft har du som vårdnadshavare ett smidigt sätt att ta del av viktig information som till exempel matsedel, kontaktuppgifter. Det är även här du registrerar dina omsorgstider på förskolan. Du som vårdnadshavare kan även följa ditt barns avdelnings undervisning via vår verksamhetslogg. Där hittar du bilder och ibland filmer från undervisningen.

Här följer två exempel från verksamhetsloggen som är publicerade under januari månad som just visar på barnens egna lärande och rörelseglädje i naturen. I Borsökna visas bilder från det så kallade Sinnesrummet som har förändrats och uppdaterats. Tanken med sinnesrummet är att erbjuda olika typer av sinnestimulering. Ett spännande rum där barnen kan upptäcka, utveckla nyfikenhet, öka lusten att prova och kommunicera sin upplevelse. Det är även en plats för lugn och avkoppling. Nu till vårterminen har sinnesrummet gjorts om med en del som illustrerar en skogsmiljö. Andra delen av rummet har fortsatt sina glittrande och blänkande saker att upptäcka. Det finns möjlighet för barnen att via en fläkt uppleva vind i rummet och även en högtalare om de vill lyssna på musik, fågelsång eller vatten som porlar.

På förskolan på Smaragdgången har de delat bilder från årets första fartfyllda pulkaåkning. Här drar de i gång terminen med härliga rörelseaktiviteter tillsammans i pulkabacken. Vi har en fantastisk vinter och utnyttjar snön så mycket vi bara kan

Våra tre förskolor på British Mini finns i Borsökna på Kanelvägen, i Stenby på Smaragdgången och centralt på Rademachergatan. Följ gärna även vår undervisning på Instagram där alla förskolor har varsitt konto:

https://www.instagram.com/britishminirademachergatan/?img_index=1

https://www.instagram.com/britishminismaragdgangen/?img_index=1

https://www.instagram.com/britishminiborsokna/?img_index=1

Jag ser fram emot en rolig och lärorik vårtermin tillsammans med både barnen och alla kollegor. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig eller mina kollegor om du har frågor om verksamheten.

Med vänlig hälsning,  

Marie Lindquist

Rektor

British Mini

Öppet hus 9 mars

Den 9 mars välkomnar vi dig att hälsa på våra förskolor inom British Mini.